Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Politika  (Skaityta 167692 kartus)

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
Re: Politika
« Atsakymas #525: 2010 Gegužės 13, 20:38:51 »
eee, tegu dar niekur neeina

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #527: 2010 Gegužės 13, 23:18:17 »
korupcijos lopsys, tskant :D

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #528: 2010 Gegužės 15, 20:37:35 »
istrauka is interneto platybiu:
Tadoox> Bet tai kai visi emigruoja is tos Lietuvos.. :d

<R2X> emigracija seniai baiges, dabar evakuacija :D

Neprisijungęs Juodux

• Įrašai: 341
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #529: 2010 Gegužės 17, 08:57:09 »
istrauka is interneto platybiu:
Tadoox> Bet tai kai visi emigruoja is tos Lietuvos.. :d

<R2X> emigracija seniai baiges, dabar evakuacija :D

Emigracija ar zmoniu judejimas ???????  mano manymu vyksta elementarus zmoniu persikelimas is Kaimo i miesta... tai kad kaikurie !@#@#$ politikai bando tuom spekuliuot mane biesina... laikrasciu aukos ...

Neprisijungęs spydas

• Įrašai: 647
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #530: 2010 Gegužės 17, 09:10:12 »
Emigracija ar zmoniu judejimas ???????  mano manymu vyksta elementarus zmoniu persikelimas is Kaimo i miesta... tai kad kaikurie !@#@#$ politikai bando tuom spekuliuot mane biesina... laikrasciu aukos ...
Tu vartyk kaip nori, bet emigracija yra ir ji yra Lietuvai problema. Kitas dalykas, kad politikai realiai ką nors su tuom padaryt nesugeba, tai tik lozunguoja į valias :D

Neprisijungęs Juodux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #531: 2010 Gegužės 17, 11:03:43 »
Emigracija ar zmoniu judejimas ???????  mano manymu vyksta elementarus zmoniu persikelimas is Kaimo i miesta... tai kad kaikurie !@#@#$ politikai bando tuom spekuliuot mane biesina... laikrasciu aukos ...
Tu vartyk kaip nori, bet emigracija yra ir ji yra Lietuvai problema. Kitas dalykas, kad politikai realiai ką nors su tuom padaryt nesugeba, tai tik lozunguoja į valias :D

Problema yra Likusiu pavydas kad isvazeve geriau gyvena :D... Gal nori pasigincyt kiek isvaziavusiu berasciu gyvena geria uz musu mokytojus ? ir tai yra normalu... ten ekonomika aukstesnio lygio. Visai kitaip veikia istatymai.  
  Kodel vis lyginama Lietuva su Vakaru Europa .. su kuria niekada nebuvo lygi ? lyginkime Lietuva su Ukraina, Baltarusija, Gruzija ... cia yra musu lygio salys... Kodel nusispjauna visi i tai, kad Lietuvai pasvajot buvo iki Cekoslovakijos o dabar musu ekonomika arti to kad aplenktu tiek Cekus tiek Slovakus...  

NIURZGALAI ir tiek musu lietuviai... Nepavydekit emigravusiem jie niekur neemigravo o tiesiog persikele i siltesne vieta. Jei kas nepatinka siulau ir jum toki kelia...
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 17, 11:05:21 sukūrė Juodux »

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #532: 2010 Gegužės 17, 11:12:53 »
Juodux - nepjauk ;) Gal ir tu negru plantacijoje ten dirbi ir po to grįžęs giriesi, kad direktoriumi braškių lįsvės skaitaisi, kad taip užtikrintai kalbi?
Kiek realiai žmonių ten dirba normalų darbą, o ne stroikėse ar pan? Pats ne kartą buvau tame užsienyje, bet vistiek geriau LT sėdžiu už 3-4k lt nei ten už 10...

Neprisijungęs Juodux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #533: 2010 Gegužės 17, 11:21:59 »
Juodux - nepjauk ;) Gal ir tu negru plantacijoje ten dirbi ir po to grįžęs giriesi, kad direktoriumi braškių lįsvės skaitaisi, kad taip užtikrintai kalbi?
Kiek realiai žmonių ten dirba normalų darbą, o ne stroikėse ar pan? Pats ne kartą buvau tame užsienyje, bet vistiek geriau LT sėdžiu už 3-4k lt nei ten už 10...

As sedziu Lt ir nesiparinu bet tie kurie cia dirba uz 800 ... tik uzuojauta galiu pareikst. GB per pazystamus isimetes i normalu full-time'a visada gyvensi geriau nei cia drebedamas be ateities be nieko... O siaip diskusija tarp triju kurie sedi LT nieko verta ;) gal paklausinek tu kas jau pasidare verslus Angluose...

Beje skindami braskes plantacijose zmones vistiek gali sau lesiti zymiai daugiau.
Kalbu nes mano puse klasioku sedi anglijoje ir jei pats LT nesedeciau ramus kaip belgas seniai nesciau mesas. ES plati - o tai reiskia tik viena placias galimybes... Saunuoliai tie kurie jomis naudojasi.

Ps.

Sita tema mane siek tiek uzknisa nes jo@##$ni socdemai visur loja kad LT didelis nedarbas ir didele emigracija...  sikau... ES zmoniu migracija neisvengiama. jau dirbau komandiruotes Svedijoj Danijoj Cekijoj... ir nemanau kad tai pabaiga... taip kad maciau Lietuviu visur ir jie taskosi babkem linksminasi klubuose kai cia dirbdami ta pati negaletu prie ezero nuvaziuot
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 17, 11:25:01 sukūrė Juodux »

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #534: 2010 Gegužės 17, 11:26:40 »
Kiek zinau sedi ar bent sedejo Europos verslo centre ;)
simtu procentu nepritariu Juodukui, bet Lietuviai pavydo jausma turi ypatingai isvystyta, ir reikia labai geru jutikliu ir gebejimu apdoroti informacija, kad suvokti kur objektyviai kalba, o kur genamas pavydo.

O tam tikriems asmenims ar ju grupems labai patogu lyginti su vakaru valstybemis, aisku tik is vienos puses, t.y. tos is kurios jiems patogu: vakaruose esantys esantys mokesciai, o ju Lietuvoje nebuvimas paaiskinamas "sovietine atgyvena", ir neretai suveikia zmoniu galvose, nes mes juk issivadavom is sovietu, nebenorim but tokie kaip jie :D
ir daug daug atveju galima rasti neprotingo lyginimo su vakarais, kaip pvz ir homoseksualai :)

Bet aisku, musu pragyvenimo lygis paliekamas prie Ukrainos, Baltarusijos lygio (o gal dar zemiau esame? :)), ir nelyginamas su vakarais, kaip rodiklis kuri reikia skubiai ar skubiau prilyginti pastariesiems.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 17, 11:28:32 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #535: 2010 Gegužės 17, 11:31:32 »
Galiu tik pasakyti, kad visur gerai, kol mūsų nėra... Gyventų tas lietuvis norveguose, mokėtų ten tvarkingai mokestėlius, dirbtų darbą pagal savo išsilavinimą ir kalbos mokėjimą, tai ir nebebūtų tokių aukso kasyklų tenai, kaip daugelis įsivaizduoja. ;)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #536: 2010 Gegužės 17, 11:39:02 »
Galiu tik pasakyti, kad visur gerai, kol mūsų nėra... Gyventų tas lietuvis norveguose, mokėtų ten tvarkingai mokestėlius, dirbtų darbą pagal savo išsilavinimą ir kalbos mokėjimą, tai ir nebebūtų tokių aukso kasyklų tenai, kaip daugelis įsivaizduoja. ;)
o kaip Lietuvoj, imkim kalbos mokejima ir issilavinima? ar ne panasiai dabar yra? :)
Be to, kodel imti tokia plonybe kaip issilavinima? :D ne visur juk pagal ji dirba, dirba pagal sugebejima :))

O del mokesciu, kuriu Lietuviai ten dirbdami nemoka? Turiu omeny legaliai, nes tikrai netikiu kad visi isvyke nelegaliai darbuojasi.

Evaldai, o kaip tu lygintum minetuju GB ir NO minimalias algas su LT minimaliosiosiosiom? :) argi nera skirtumo? taip, Norvegas gal ir aimanuotu, kad neimanoma pragyventi, bet Lietuvis dazniausiai sugeba ir pragyventi, ir susitaupyti parsivezimui :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #537: 2010 Gegužės 17, 11:42:22 »
Evaldai, o kaip tu lygintum minetuju GB ir NO minimalias algas su LT minimaliosiosiosiom? :) argi nera skirtumo? taip, Norvegas gal ir aimanuotu, kad neimanoma pragyventi, bet Lietuvis dazniausiai sugeba ir pragyventi, ir susitaupyti parsivezimui :)

Susitaupo, nes aria po 14h į parą, valgo savo atsivežtus konservus ir t.t.t.t.t. Nereikia man pasakoti apie tai, puikiai išmanau aš emigrantų virtuvę ;)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #538: 2010 Gegužės 17, 11:52:50 »

Susitaupo, nes aria po 14h į parą, valgo savo atsivežtus konservus ir t.t.t.t.t. Nereikia man pasakoti apie tai, puikiai išmanau aš emigrantų virtuvę ;)

Yra ir tokiu :) "misti ryziai - grizus tapti verchu :D" ypatingai jeigu nori kuo daugiau parsivezti, bet taupumas - nera blogybe. Aisku iki tam tikro lygio, kol nekenkia savo sveikatai. SAVO galima tureti ir Lietuvoje: atzivezta is sodo, is tevu, is darzo, is tvarto, is rusio, is rukyklos :)
Tad ir klausymas:

O kodel nesutaupyti jeigu yra galimybe? :) argi butina lygiuoti visomis prasmemis i vietinius?

o del 14h:
Aria ir turi, o Lietuvoje neretas aria po tiek, bet - neturi ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 17, 11:56:31 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs TomasRS6

• Įrašai: 292
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #539: 2010 Gegužės 17, 12:02:05 »
Faktas, kad užusienin nuvažiavusio lietuvio darbo našumas padidėja x3, o būtiniausios išlaidos sumažėja x3. Plius labai daug padeda/sutaupo kolektyviškumas. Èia beveik tas pats kas važiuot iš kaimų gudumos į miestus, o iš Lietuvos i GB No ir panašiai. Ir ne dėl to kad Lietuva kaimas, o dėl to, kad ji labai maža..... Ten kur daug žmonių + aukštesnis ekonomikos lygis visada lengviau rasti darbą/savo nišą (bet labai ribotoj kategorijoj).

Beje kažkas minėjo, kad užusienyj vargo nematyt.... Taip, ten lengviau su darbais, pinigais, bet ar daug mes žinome apie tautiečiuos, kurie realiai ką nors pasiekė, aš turiu omenyje, kilo karjeros laiptais ar pan. Bent jau iš mano pažystamų, tai vienetai, kurie tikrai "laisvai" sukasi svečioj šalyj..  

Neprisijungęs spydas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #540: 2010 Gegužės 17, 14:49:38 »

Problema yra Likusiu pavydas kad isvazeve geriau gyvena :D... Gal nori pasigincyt kiek isvaziavusiu berasciu gyvena geria uz musu mokytojus ? ir tai yra normalu... ten ekonomika aukstesnio lygio. Visai kitaip veikia istatymai. 
  Kodel vis lyginama Lietuva su Vakaru Europa .. su kuria niekada nebuvo lygi ? lyginkime Lietuva su Ukraina, Baltarusija, Gruzija ... cia yra musu lygio salys... Kodel nusispjauna visi i tai, kad Lietuvai pasvajot buvo iki Cekoslovakijos o dabar musu ekonomika arti to kad aplenktu tiek Cekus tiek Slovakus... 

NIURZGALAI ir tiek musu lietuviai... Nepavydekit emigravusiem jie niekur neemigravo o tiesiog persikele i siltesne vieta. Jei kas nepatinka siulau ir jum toki kelia...
Iš kur tu ištraukei kad aš pavydžiu?  Ką tu tada vadini emigracija, aš kažko nepagaunu kokia prasme tu tą žodį vartoji :D Problemą matau ne tame kad kažkas kažkur kitur daugiau užsidirba, ar bent jau jam taip atrodo. Man problema yra tai, kad dėl to reikia važiuot žmonėm į užsienį, nes LT yra žopa. O kas dar baisiau, kad nekuriems tokia čia žopa, kad jie iš čia išvažiuoja su šeimom ir suvisam. Žmonės nemato Lietuvoj ateities... Lietuvos ateities...o tu man sakai kad čia ne problema ir aš jiems pavydžiu?  :-]

Neprisijungęs Juodux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #541: 2010 Gegužės 17, 14:59:42 »
Beje kažkas minėjo, kad užusienyj vargo nematyt.... Taip, ten lengviau su darbais, pinigais, bet ar daug mes žinome apie tautiečiuos, kurie realiai ką nors pasiekė, aš turiu omenyje, kilo karjeros laiptais ar pan. Bent jau iš mano pažystamų, tai vienetai, kurie tikrai "laisvai" sukasi svečioj šalyj..  

Net ir is audistu yra tokiu kurie te nneblogai isikure. Viskas labai priklauso nuo to kokiu nusiteikimu isvyksti. Jei varai vienas visus artimus palikdamas LT tai gaisi nuo nostalgijos ir ilgesio, nesusikaupsi kur reikia :) . Bet kai chebra issiveza seimas ir apsigyvena tada prasideda karjera. Darbdavys ima pasitiketi ir lieki ten.

LT viena didele problema - dirbama ant pelno, o ne ant apyvartos ir zmoniu idarbinimo. Pirmas variantas yra greitas ir pakankamai lengvas pelnas, bet visiskas nekonkurencingumas(kuom pastarieji skundziasi iki apsimyzimo), antro varianto pelnas ilgalaikeje perspektyvoje labai geras, dirbanciu zmoniu kiekis nuolat augantis ir kas svarbiausia konkurencingumas(kaimynai Lenkai daro butent tokiu principu nes iprate didelius kiekius sukt).

Neprisijungęs Juodux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #542: 2010 Gegužės 17, 15:06:44 »
Emigracija ar zmoniu judejimas ???????  mano manymu vyksta elementarus zmoniu persikelimas is Kaimo i miesta... tai kad kaikurie !@#@#$ politikai bando tuom spekuliuot mane biesina... laikrasciu aukos ...

Iš kur tu ištraukei kad aš pavydžiu?  Ką tu tada vadini emigracija, aš kažko nepagaunu kokia prasme tu tą žodį vartoji :D Problemą matau ne tame kad kažkas kažkur kitur daugiau užsidirba, ar bent jau jam taip atrodo. Man problema yra tai, kad dėl to reikia važiuot žmonėm į užsienį, nes LT yra žopa. O kas dar baisiau, kad nekuriems tokia čia žopa, kad jie iš čia išvažiuoja su šeimom ir suvisam. Žmonės nemato Lietuvoj ateities... Lietuvos ateities...o tu man sakai kad čia ne problema ir aš jiems pavydžiu?  :-]

Tai tam ir yra zmogui laisve kad jei nepatinka cia vaziuoji kitur. cia ne Emigracija ir ne Evakuacija kaip norit vadint, o naturali migracija... Jei Tau pasiulytu darba su dvigubu atlyginimu ar mestum savo dabartini ?  O jiem pasiulo gal net ne dviguba o tiesiog alternatyva - nesedeti namie be darbo, o dirbti ir tureti... Kai emigrantai prades verkt kad jiem piz..dec kaip blogai tada patikesiu. Paskaites betkurio straipsnio apie emigrantus komentarus matau kad isvaziave saiposi is likusiu ir jauciasi virsesni.. Kodel juos uztarti ir kurti mistines problemas... Nepatiktu uzsienyje, griztu namo... O is to ka pasakei tai siulai kazka Lt pakeist kad cia butu geriau nei GB ar USA ?  good luck... I amerika visi vaziavo seniau, dabar varo arciau nes ir cia neblogai...
 Nesikabinkit ant nesamoningo PR atseit emigrantai problema... ne jie problema - problema jusu darbdaviai kurie dirba savo pelnui ir jiem nusimyst ant daugelio is jusu atlyginimu ir geroves... va cia yra sh... kuris sunkiai taisomas. Ir pataisys ji tik teisingi zmoniu migravimai - pvz tie patys isvaziavimai kur geriau. Ar jau pamirsot kiek statybose chebra uzdirbdavo kai visi issivazinejo? butu neisvaziave butu visi dirbe cia sudare konkurencija ir darbdavys nemoketu 1500 ...
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 17, 15:08:31 sukūrė Juodux »

Neprisijungęs spydas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #543: 2010 Gegužės 17, 15:25:13 »
http://lt.wikipedia.org/wiki/Emigracija
Emigracija – žmonių persikėlimas iš vienos šalies į kitą nuolatiniam gyvenimui. Emigrantas – išeivis, asmuo, savo noru persikėlęs gyventi į kitą šalį.
Aš nesuprantu kokiu pagrindu tu kelintas postas bandai paneigti emigraciją, kaip suprantu nelabai supranti ką tas žodis reiškia :D Ar dėl geresnio uždarbio, ar dėl geresnio oro, ar dėl piktos bobos tu išsikrautei iš Lietuvos - tas yra emigracija, o tu esi emigrantas. Ač čia tas pats kaip su čigonais - visą gyvenimą buvo čigonai, vieną gražią dieną atsibudo ir nutarė - tas žodis yra blogas ir neigiamas - vadinkite mus romais  :D
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 17, 15:28:13 sukūrė spydas »

Neprisijungęs Juodux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #544: 2010 Gegužės 17, 16:00:31 »
http://lt.wikipedia.org/wiki/Emigracija
Emigracija – žmonių persikėlimas iš vienos šalies į kitą nuolatiniam gyvenimui. Emigrantas – išeivis, asmuo, savo noru persikėlęs gyventi į kitą šalį.

Aciu uz ivertinima :D ...
Einu wikipedia paskaitysiu...

As jau kelintas postas bandau pasakyti kad Emigracija ir Migracija yra teigiami dalykai... Emigracija tai kai dingsti ir Tavo vietoj nieko nelieka, o migracija kai mano poziuriu tavo vieta uzsima kitas nes tu ja atlaisvini...

Emigracija yra buvo ir bus ... Jos mastai priklauso nuo zmogaus sugebejimo emigruoti. Jei jis tures nepakankamai pinigu, jis tiesiog negales isitvirtinti ten kur geriau...Emigracijos banga visame pasaulyje itakojama siekio gyventi geriau, o galu gale ir isvis siekio gyventi... Tai kad Lietuviai emigruoja ar iesko geriau ir GALI tai daryti reikia tik dekoti susidariusiai situacijai o ne niurzgeti. Reiskia Lietuvis uzdirba pakankamai kad pagalvotu apie gyvenima turtingesnese salyse...

As bandziau pasakyti kad Emigracija skatina Migracija o kas ES ribose tai mano manymu isvis viena didele Migracija...

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #545: 2010 Gegužės 17, 16:07:38 »
juodux, tu nori kad kitajozu, bulbasu, uskaglazu ar turku privaziuotu i lt ir tavo darba dirbtu 2-4x pigiau nei kad tu dabar darai? tu uz tokia migracija???

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #546: 2010 Gegužės 17, 16:21:44 »

As gyvenu vokieciuose, moku visus mokescius kaip ir visi vokieciai, dirbu pagal islavinima, ir tai didelis plisas man prie algos. promogu (uz kurias reikia moketi), leidziam sau daugiau negu lietuvoje. dar b...liat ir lietuviskus mokescius susimoku, tokius kaip PSD, intikas, viasat, siukles berods. masinau dyleriniam servise taisau, sian pvz raktau uzsakiau - 170 europiniu :-{  :D islaikau zmona ir trimeti sunu. neariu po 14 val per diena, 200val per men dar nesu pasiekes. kojinen pinigu nekraunu, bet bent jauciuosi tvirtai ant koju ir galva biski maziau skauda.
diokit man 3000-4000 lt lietuvoj - siandien pat ciumodanus susikraunu   ;)

Neprisijungęs Egiux

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #547: 2010 Gegužės 17, 16:37:02 »
PSD tau nereikia mokėti, jeigu uždeklaruoji Migracijos tarnyboje kad dirbi kitoj šaly ir moki mokesčius (bent jau teoriškai turėtų taip būti, kaip tai praktiškai veikia - nežinau :D )

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #548: 2010 Gegužės 17, 16:39:35 »
susimokejau automatiskai, kai pilddziau deklaracija.  (!?) nesu niekur deklaraves kad kitoj saly dirbu. bet kiek zinau tai net ne migracijos tarnyboj daryt reikia. beje, kas nors matet kaip pakito lt gyventoju statistika po psd ivedimo  :-]

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #549: 2010 Gegužės 17, 17:28:18 »
juodux, tu nori kad kitajozu, bulbasu, uskaglazu ar turku privaziuotu i lt ir tavo darba dirbtu 2-4x pigiau nei kad tu dabar darai? tu uz tokia migracija???
o ka mes galim padaryti jeigu tokia tvarka tiek valdzios tiek verslo strukturu palaikoma? :)
prisimink kas state OZO prekybos centra ;) ir cia manau pradzia (nezinau daug apie LT vykdomas statybas, pridekite dar kur zinote, kad dirbo kitos salies darbuotojai ir gana stambiu mastu), toliau keliaus darbuotis, kaip vadini uzkaglazai, jeigu niekas nesikeis :D
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 17, 18:01:57 sukūrė ::: Marius ::: »