Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A8 Pokalbiai ir diskusijos  (Skaityta 1713305 kartus)

Neprisijungęs Ars

• Įrašai: 533
    • Žiūrėti profilį
Re: Audi A8 pokalbiai ir diskusijos
« Atsakymas #9825: 2009 Balandžio 19, 22:01:50 »
Mano nuomone tas 3.7 yra nesusipratimas, nes kuro sąnaudos ne ką mažesnės, o trauka irgi mažesnė, remontas vistiek tiek pat kainuoja, tai čia palieka tik sąnaudų/galios klausimas ... O nuo V8 užmaitint priekinį ratą yra dar didesnis nesusipratimas negu pats 3.7 variklis ...

Jei kalbant apie dėžes, šviesius salonus ir visas kitas nesąmones, tai kas nori, ieško - tas randa ;) pas mane 4.2 su 5 bėgių tiptronic'u, šviesiu salonu, ir visais kitais >'97 privalumais išskyrus S paketą, kuris iš esmės yra visiškai nereikalingas ...

Išvada tokia, kad jeigu perki A8, tai arba 4.2 arba 2.8 ... 2.8 pats nevairavęs, bet manau už 2.5TDI vistiek geriau važiuos, nes tas tai išvis nevelka to a8 svorio ir dar dirba kai traktorius, juokingai atrodo, kai girdi traktorių, o į kiemą limuzinas įsuka :D

Ten kažkas apie dujas prakalbo ... Nieko prieš jas neturiu, geras daiktas yra, bet man vistiek juokingai atrodo kai į aukštos klasės automobilį jas pila :D kad ir kaip bebūtų jos 1000e nekainuoja nei per kur, už 2500lt drąsiai gali sumontuot naują tiesioginio įpurškimo dujų įrangą su visom garantijom ir t.t., jeigu reikia duosiu kontaktus ;) O dėl atsipirkimo, tai čia jau kiekvieno gyvenimo aspektai, tarkim aš per metus ~5-6k km pravažiuoju, tai ilgai važiuočiau kol pradėčiau į pliusą eit ...

10-15 tukstanciu KM kad atsipirktu 1000e (skaiciuotos sanaudos mieste t.y. ~20ltr/100km)
Labai tikslus intervalas :D o skaičiuot ne miesto vidurkį, bet bendrą vidurkį reikia mirkt

Jeigu imam vidurkį 13.5l/100km, tai 2500lt dujų įranga atsiperka po ~10000 km ... Skaičiuojant +- dabartinėmis kuro kainomis (E98 - 3.35lt, LPG - 1.5lt) ... Nežinau, gal kai kas ir E95 pila ...
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Balandžio 19, 22:09:07 sukūrė Ars »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9826: 2009 Balandžio 19, 22:04:51 »
Tikslumo nesivaikau, pateikiau seip, galima sakyti 10-25 tukstanciai. Ne esme. Dujos uz 2500lt - patikek, isbandyta, matyta ir nei vienas tokiu nebesidetu antra karta. Jei pigi darbo kaina - ciki, bet pigi duju iranga - nieko gero nebus.

Ir aplamai koks skirtumas... vel sanaudos... vel dujos.. vel auksta klase... Nepabosta? :)

Neprisijungęs rafinuotas

• Įrašai: 3412
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9827: 2009 Balandžio 19, 22:46:28 »
Mano nuomone tas 3.7 yra nesusipratimas, nes kuro sąnaudos ne ką mažesnės, o trauka irgi mažesnė, remontas vistiek tiek pat kainuoja, tai čia palieka tik sąnaudų/galios klausimas ... O nuo V8 užmaitint priekinį ratą yra dar didesnis nesusipratimas negu pats 3.7 variklis ...

Jei kalbant apie dėžes, šviesius salonus ir visas kitas nesąmones, tai kas nori, ieško - tas randa ;) pas mane 4.2 su 5 bėgių tiptronic'u, šviesiu salonu, ir visais kitais >'97 privalumais išskyrus S paketą, kuris iš esmės yra visiškai nereikalingas ...

Išvada tokia, kad jeigu perki A8, tai arba 4.2 arba 2.8 ... 2.8 pats nevairavęs, bet manau už 2.5TDI vistiek geriau važiuos, nes tas tai išvis nevelka to a8 svorio ir dar dirba kai traktorius, juokingai atrodo, kai girdi traktorių, o į kiemą limuzinas įsuka :D

Ten kažkas apie dujas prakalbo ... Nieko prieš jas neturiu, geras daiktas yra, bet man vistiek juokingai atrodo kai į aukštos klasės automobilį jas pila :D kad ir kaip bebūtų jos 1000e nekainuoja nei per kur, už 2500lt drąsiai gali sumontuot naują tiesioginio įpurškimo dujų įrangą su visom garantijom ir t.t., jeigu reikia duosiu kontaktus ;) O dėl atsipirkimo, tai čia jau kiekvieno gyvenimo aspektai, tarkim aš per metus ~5-6k km pravažiuoju, tai ilgai važiuočiau kol pradėčiau į pliusą eit ...

10-15 tukstanciu KM kad atsipirktu 1000e (skaiciuotos sanaudos mieste t.y. ~20ltr/100km)
Labai tikslus intervalas :D o skaičiuot ne miesto vidurkį, bet bendrą vidurkį reikia mirkt

Jeigu imam vidurkį 13.5l/100km, tai 2500lt dujų įranga atsiperka po ~10000 km ... Skaičiuojant +- dabartinėmis kuro kainomis (E98 - 3.35lt, LPG - 1.5lt) ... Nežinau, gal kai kas ir E95 pila ...

Siuo atveju man labai aktualu, duok kontaktus kur sugarantija padaro dujas uz 2500 i v8, tiks ir siauliai, reikia i viena masina imontuoti. Dekui.
Beje, kodel 3.7 yra nesusipratimas, as argumentavau, o kodel v8 varikli su 230ag uzmaitinant priekini rata yra nesusipratimas - tu tik pasakei, kodel gi papasakok placiaui?

Neprisijungęs rafinuotas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9828: 2009 Balandžio 19, 22:48:15 »
Tikslumo nesivaikau, pateikiau seip, galima sakyti 10-25 tukstanciai. Ne esme. Dujos uz 2500lt - patikek, isbandyta, matyta ir nei vienas tokiu nebesidetu antra karta. Jei pigi darbo kaina - ciki, bet pigi duju iranga - nieko gero nebus.

Ir aplamai koks skirtumas... vel sanaudos... vel dujos.. vel auksta klase... Nepabosta? :)

Nelabai domiuosi iranga, bet pasakyk kodel nesidetu? Kiek girdejau, tai jos tarnavimo laikas trumpas, tarkim purkstukus reikia keisti po 30tukst, filtrai greiciau uzsikisa ir pan. O ten kad charakteristikos butu blogesnes ar pan tai negirdejau.. tai noriu isgirst.

Neprisijungęs DM

• Įrašai: 1556
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9829: 2009 Balandžio 19, 22:48:29 »
nori pigiai vaziuot tai nepirk a8 ;) nes nepamirstam kad dar taisyt jas reikia :) 4.2 zymiai geriau uz 3.7 sanaudos tos pacios o trauka skiriasi kaip diena ir naktis :) o LPG = blogis :)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9830: 2009 Balandžio 19, 22:51:30 »
o LPG = blogis :)
ir kuom jos blogis jei kalbame apie patikimo gamintojo tiesioginio įpurškimo sistemą ?? kur faktai ir argumentai ??

Neprisijungęs DM

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9831: 2009 Balandžio 19, 22:55:40 »
jei masinos variklis yra padarytas darbui su benzinu, tai jam dujos nepatiks :) nes skiriasi degimo temperatura, misinio riebumas ir t.t. ;) todel variklio efektyvumas zenkliai sumazeja ;) greiciau susidevi... :)

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7657
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9832: 2009 Balandžio 19, 22:56:23 »
kiek pasakojo per seminara,kad su dujom reik iki 4 tukst apsuku vaziuot,toliau drozias variklys tai jei pagal paskirti naudot gal ir nieko daiktas...:) bet sau ju gyvenime nesideciau :D

Neprisijungęs rafinuotas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9833: 2009 Balandžio 19, 22:56:26 »
Beje, 6000km per metus, du metai ir atsiperka iranga, o daug kas pamirsta jog visada automobilis su duju iranga turi didesne rinkos kaina. Na jau kai as pries 3metus pirkau a8, tai 4.2 buvo ir uz 14 ir uz 15 tukst, o su dujomis, maziausia kaina buvo nuo 18... Tai kai pagalvojki, tu parduodamas masina dar gauni 1000-2000lt pliuso, aisku kai jos verte ne 5000lt, ir dar atsiperka tau kuras pigesnis....

Neprisijungęs Maxtor

• Įrašai: 1826
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9834: 2009 Balandžio 19, 23:03:23 »
Evaldas manau visi jau pasake kodel "beveik" . ;)
o kas del duju tai as pvz dabar kai paskaiciuoju tai per menesi sutaupau apie 600lt tad uz iranga kai palikau praitais metais apie 4k man jau jos atsipirko. ;)
Aisku jei permetus prasuki kokia 6-7k km tai vargu ar verta deti nes vis tiek masina pas retai ka uzsibuna ilgiau nei 2 metus :D
DM pagrys kodel LPG blogis? Be to jei tureciau tokia grazuole kaip tavo D3 tai tikrai geda butu su LPG vazinet (nors manau vis tiek pas mane jos butu) bet kai i D2 tai manau viskas dar normaliai tik kad juokas ima is tokiu kurie nusiperka ta kad ir D2 kuriu kaina dabar tikrai yra juokinga ir nesugeba jos islaikyti nes manau daug kas pritars kad sito aparato remontas nera pigus ;)

Neprisijungęs DM

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9835: 2009 Balandžio 19, 23:03:33 »
Beje, 6000km per metus, du metai ir atsiperka iranga, o daug kas pamirsta jog visada automobilis su duju iranga turi didesne rinkos kaina. Na jau kai as pries 3metus pirkau a8, tai 4.2 buvo ir uz 14 ir uz 15 tukst, o su dujomis, maziausia kaina buvo nuo 18... Tai kai pagalvojki, tu parduodamas masina dar gauni 1000-2000lt pliuso, aisku kai jos verte ne 5000lt, ir dar atsiperka tau kuras pigesnis....

nu cia kiekvieno zmogaus poziuris :) as gyvenime nepirkciau masinos su dujom, arba kur buvo dujos idetos ir niekad nedeciau ;) o kad verte didesne tai man atrodo nesamone :)

jei reik darbines masinos perki dyzeli ir nesuki pautu :) o ble jei esi kietas verslininkas ir tau reik darbines masinos su 4 litru motoru tai duju iranga maziausiai turetu rupet... bet kadangi visi lietuvoj "verslininkai"... ir negali islaikyt masinos su benzu, tada deda dujas :) o apie masinos islaikyma - remonto atzvilgiu isvis pamirsta ;) po to stovi kieme eSnikai su 5, 6 litru motorais, dujom ir numirusiais amortikais :))

Neprisijungęs DM

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9836: 2009 Balandžio 19, 23:25:37 »
ir kuro bakas dar nepilnas ;)

Neprisijungęs Ars

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9837: 2009 Balandžio 19, 23:46:52 »
Siuo atveju man labai aktualu, duok kontaktus kur sugarantija padaro dujas uz 2500 i v8, tiks ir siauliai, reikia i viena masina imontuoti. Dekui.

Beje, kodel 3.7 yra nesusipratimas, as argumentavau, o kodel v8 varikli su 230ag uzmaitinant priekini rata yra nesusipratimas - tu tik pasakei, kodel gi papasakok placiaui?
Dėl kontaktų žiūrėk PM ;)

Vadinkim tai argumentais:
1. Variklis yra pakankamai sunkus, prarandamos geros valdymo savybės ... Situaciją pataiso quattro
2. Variklis yra per galingas vienam ratui, net ir su blokuotu diferencialu 230ag yra per daug priekiui ...

Aišku čia tik vandens paviršius, per daug nenoriu plėstis, bet faktas yra faktas ...
Automobilis su už tuos pinigus sutvarkyta pakaba ar varikliu, manau, turi didesnę vertę ;) O kur dar priešiškai dujų atžvilgiu nusiteikę pirkėjai ... O šiaip aš nesiruošiu parduoti, tai man neaktualu. Juk V8 žmonės irgi perka, remontuoja, o kainuoja viskas ne ką mažiau negu A8, tik tiek, kad V8 yra daug senesnė ir labiau morališkai pasenusi "lupena" kuri man patinka ne ką mažiau negu dabartinė ... Ir įmontuota dujinė įranga, tai dar vienas dalykas kuris gali sugesti, o remontas irgi kainuoja ... Nežinau kur tu prieš 3 metus matei A8 už 14-15k lt, bet jeigu kalbant apie '97-98 metų, tai rinkos kaina buvo ~25k lt ...
jei masinos variklis yra padarytas darbui su benzinu, tai jam dujos nepatiks :) nes skiriasi degimo temperatura, misinio riebumas ir t.t. ;) todel variklio efektyvumas zenkliai sumazeja ;) greiciau susidevi... :)
Na tarkim D2 irgi nepagaminta, taip, kad ant jos mautų didesnius, kaip R18 ratus ... Taip, kad čia tie visi priešiškumai yra dar labai svarstytini ... Yra dar toks aspektas kaip ekologija, o tai kai kuriuose šalyse priverčia net ir pačius turtingiausius žmones dujomis užmaitinti savo "monstrus" ;)
tik kad juokas ima is tokiu kurie nusiperka ta kad ir D2 kuriu kaina dabar tikrai yra juokinga ir nesugeba jos islaikyti nes manau daug kas pritars kad sito aparato remontas nera pigus ;)
Na kai aš savo išsipirkau (nepirkau, bet perpirkau iš Tėvo kuris ją norėjo parduot, turbūt todėl, kad vistiek tik aš su ja ir tevažiuodavau :D ) kaina dar nebuvo tokia juokinga, aišku, ir tuomet galėjau pirkt gerokai pigesnę, bet pirkt katę maiše, o ne beveik 2 metus paties eksploatuotą automobilį prieš tai turėjusį du savininkus, bei žinomas jos pardavimo priežastis ... O dabar yra būtent tokia situacija, kad realiai aš nesugebu jos išlaikyti ir šalinti vis atsirandančių, tokių metų automobiliui būdingų, gedimų ir vykdyti einamąjį remontą ... Tai dabar ir pats nežinau juoktis man iš savęs kartu su tavimi ar ne ...
Èia rodomas atstumas kurį dar gali nuvažiuoti? Jei taip, tai labai įdomu kiek ten to kuro bake ir kokį vidurkį kompas rodo. Ir koks variklis pas tave :G

Neprisijungęs DM

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9838: 2009 Balandžio 19, 23:53:26 »
Ekologija baiges tada kai USA pradejo masinas gamint :-] :-] :-] o seip pvz hong konge taksai su lpg vazineja :) bet ten pas tas toyota corwn ar kokios ten jau gamykliskai dujytes stovi :) ant benzo net nevaziuoja, nes nera kur ipilt :-]

O ten foto kur, tai rodo atstuma kiek liko nuvaziuot ;)  bake kokie 65~ ltr buvo :) o variklis 3.0 TDI :)
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Balandžio 19, 23:54:59 sukūrė DM »

Neprisijungęs rafinuotas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9839: 2009 Balandžio 20, 00:13:02 »
tame ir esme, kad normalus verslinikai neperka auto second hand'u. O tie nenormalus daznai perka jau devetas masinas, na cia tokie pusverslininkiai, na o toliau, praejus garantiniam, perka tuos visus limuzinus siaip zmones, kuriem patinka prabangios ir galingos masinytes, o dar toliau, kaip dabar a8 d2, perka pacaniukai.  Na toks jau likimas situ prabangiu masinyciu. Geriau visada yra pirkt vidutine klase, tai butu a6, arba bmw5 ir t.t., nes jos dazniausiai ir pigesne eksploatacija, ir didesne isliekamoji verte, ir buna taip pat galingu aparaciuku, pvz 540 a6 4.2q ir t.t. Na bet as nenoreciau tokios, tik mb s ar a8 ar 7er :D

Neprisijungęs Ars

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9840: 2009 Balandžio 20, 00:59:53 »
buna taip pat galingu aparaciuku, pvz 540 a6 4.2q ir t.t. Na bet as nenoreciau tokios, tik mb s ar a8 ar 7er :D
Tai kad tokios A/S6 ar 540 išlaikymas tą patį kainuoja kiek ir aukštesnės, atitinkamai A/S8 ar 7 klasės, tik važiuoji su mažesne ir pigesne mašina ... Esmė tame, kad aš irgi nenorėčiau kitokios, kaip iš tavo išvardintų, blogiausiu atveju V8, bet tokią rast išlaikytą normaliai dar sunkiau negu A8 ir kaina ne kažką skirtųsi ... Na nebent ten pasportavimams susigundyčiau žemesnės klasės, bet galutiniam rezultate vistiek visus pinigus į ją sukisčiau :D nes neduotų ramybės mintis turint, tarkim, Audi 90q nepadarys iš jos V8 ar panašiai :D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9841: 2009 Balandžio 20, 08:51:44 »
Nelabai domiuosi iranga, bet pasakyk kodel nesidetu? Kiek girdejau, tai jos tarnavimo laikas trumpas, tarkim purkstukus reikia keisti po 30tukst, filtrai greiciau uzsikisa ir pan. O ten kad charakteristikos butu blogesnes ar pan tai negirdejau.. tai noriu isgirst.
Filtras ne esme. Tarkim kiek kainuoja 8 purkstukai? Dar pasigilinkim i ju reakcijos greiti, darbo tiksluma ir t.t. Pas mane pati pasirodo penkti metai stovi OMVL iranga. Nei purkstukai keiciami, nei jie jautrus o ir lyginant kas dejosi uz ~2500lt irangas ir kas dejo omvl - kuro sanaudos ir neprastai skiriasi. P.s. as nieko nesiulau, cia tik praktiniai pastebejimai.

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9842: 2009 Balandžio 20, 08:56:43 »

nu cia kiekvieno zmogaus poziuris :) as gyvenime nepirkciau masinos su dujom, arba kur buvo dujos idetos ir niekad nedeciau ;) o kad verte didesne tai man atrodo nesamone :)

jei reik darbines masinos perki dyzeli ir nesuki pautu :) o blin jei esi kietas verslininkas ir tau reik darbines masinos su 4 litru motoru tai duju iranga maziausiai turetu rupet... bet kadangi visi lietuvoj "verslininkai"... ir negali islaikyt masinos su benzu, tada deda dujas :) o apie masinos islaikyma - remonto atzvilgiu isvis pamirsta ;) po to stovi kieme eSnikai su 5, 6 litru motorais, dujom ir numirusiais amortikais :))
o jei nesi verslininkas tiesiog nori smagiai vazient? as pvz kai pirkau astunke, gal ir buciau emes dyzeliu... bet niekam nepaslaptis D2 dyzeliai nieko gero. beje viena dyzeli paturejas, kita imciau tik apynaujos masinus, kur prabegas nevirsytu 100 k. o man dujos nemaiso... pigiai riedu kasdiena ir naudojuos galia... as manau, kad tikrai geriau 4.2 + lpg (jei duju iranga normali), nei 2.0 benzas... islaidos kurui praktiskai tos pacios, o trauka visai kita ir vaziavimo malonumas kitas... 

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9843: 2009 Balandžio 20, 09:52:06 »

pas mane su 4,2 varikliu irgi taip parodo (be) (be). kiek talpos bakas pas D3?

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9844: 2009 Balandžio 20, 09:57:38 »
A8 2,5tdi mechanika uz 4,2 sveria 300kg maziau, todel galios tikrai pakanka ir pigiau nei statyt dujas, tik sneka, kad tie varikliai nelaiko.

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9845: 2009 Balandžio 20, 10:04:01 »
apie ka ir kalba, kad matorai nieko gero...

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9846: 2009 Balandžio 20, 10:21:05 »
A8 2,5tdi mechanika uz 4,2 sveria 300kg maziau, todel galios tikrai pakanka ir pigiau nei statyt dujas, tik sneka, kad tie varikliai nelaiko.
nepamirsk lyginti komplektacijos, kas pase masinos parasyta tai ne rodiklis ;)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9847: 2009 Balandžio 20, 10:25:03 »
Nieko gero buvo tik 110kw. Pvz Arūno 132kw plius čipuota, nu tikrai neprastai eina

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7657
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9848: 2009 Balandžio 20, 10:25:55 »
pas ji ne Q :)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį