netikiu kad tas įstatymas bus priimtas, todėl grįžtu prie daug rimtesnės temos
![laughing out loud :-]](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/f10.gif)
Dėl originalių BBS ratlankių aplamai nepamenu tokio išbrokinimo ir man tas dalykas visiškai neskauda kadangi Ve neturi ne vienos originalios dalies, kurios nesi išbrokinęs, tai šitą temą galime palikti ramybėje
na kodėl tu taip vat ? kėbulą juk turi
o realiai kalbant jei mašina šita skirta tik turėjimui o ne važinėjimui, tai taip, viskas joje gerai, BET jei su ja norima važinėt, tai pabandyk tu man nuginčyti kad šiam laikmečiui, šiai dienai yra normalu gamyklos deklaruojamas 1l/100km tepalo rijimas, automatas su "16MB RAM'o", UFO superstabžiai, priekinės šakės dalys einančios velniop po kelių kkm, išvirtimo traukės taip pat, ir dar visokių smulkmenų virstančių nesmulkmenomis, gal dar daug kam aktualų apetitą benzui dėl visa ko galima paminėti palyginimui su šių dienų auto. taigi norint patogiai ir smagiai važinėti su anų laikų 'technikos stebuklu' kuris šiuo laikmečiu toli gražu toke nebėra, tenka pasitobulinti kiek įmanoma tuom kas buvo sukurta per tuos 20 metų nuo V8 sukūrimo. Jei tavo nuomone tai blogai, vadinasi tau tai blogai ir tu to nedarai bent jau su viena iš savo turimų.
Dėl viso kitos galim tęsti nors iki ryto, bet vistiek, matau, sunku man rasti budą, kaip paaiškinti, kad suprastum, Yra skirtumas ar ta kontora pradeda gaminti kažką savo ir sukuria savo stilių kurio neturi niekas kitas, kaip 70'ais padarė BBS, ar nusižiuri jau esamą gerai parduodamą sprendimą ir pradeda štampuoti, žemesniame kokybės lygyje.
būtent apie tą patį ir kalbėjau, ir būtent dėl to tokį pvz su BBS pateikiau kurie tais 70'ais buvo niekam nežinomi, kaip ir bet kokia kita bet kuom kituom užsiimanti tik ką savo veiklą pradėjusi kontora. žodžiu šitai praėjom. taškas
Dėl licenzijuotų replikų jau jau jautiesi toks teisus, pateik pavyzdžių, mirksintis smailas ne argumentas...
smailas tau užkliuvo.... manai iš tuščio į kiaurą pilstau ... deja dėl ratlankių pvz tau nepateiksiu, nes man dėl jų nei šilčiau nei šalčiau, bet galiu pateikti pvz kas tikrai mane asmeniškai įtakoja, ta proga ne special foto tau padariau;

tai yra MAN'o 16V32/40 variklis (šitą modelį paėmiau kaip pvz iš visos gamos) oficialiai parduota licenzija korėjiečiam STX, tas pats modelis 16V32/40 - REPLICA. viliuosi kad pvz pakankamai geras ?
http://www.mandieselturbo.com/engines/FourStrokeMediumSpeedPropEngines.asp?model=V32/40&cylinder=16
http://www.yikang-marine.com/yikang/Html/content/sales/ssangyong/L%28V%2932-40.htm
Iš to ką parašei, galima pamanyti, kad standartinė Ve yra tokia byranti, kaip pigus prancūzas ar korejietis tik klausimas kaip jos dagyveno iki šių dienų, TAIP visada siakau ir sakysiu kad kasdienai eksploatuoti 15-20 metų senumo mašiną ir neracionalu ir nelogiška, viien dėl senatvinių ligų kiekio, bet faktas tas, kad anksčiau viskas buvo daroma tikrai iš tvirtesnių sunkesnių medžiagų, dabar viską keičia aliumas ir plastmasė, tik reiktų paprasčiu žiurėti į tą klausimą - netenkina stabdžiai? - pasikeisk stabdžių skystį, naujus diskus ir kalades, netenkina valdymas? užsidėk normalias padangas (padeda ir stabdymui) dabar padangų ir gumos technologijos šiek tiek labiau pažengusios nei kad 80ais metais, (Jeigu 2000lt už normalų padangų koplektą atrodo daug ir verčiau daroma taburetės kietumo pakaba ir išmetamos salono apdailos kilimai ir sedynės, nu tada sorry...).tik jeigu po viso to savybės dar netenkina, tada galima galvoti apie kosmosą, dėl automato RAMØ apart papildomo 5 bėgio neįsivaizduoju, ko jam trūksta, ir ko iš jo norėti, tvirtumas toks, kad betkoks kitas gaminamas automatas nervingai rūko pavėsyje, ar dabar gaminamos dežes suksis ir po 20metu - abėjoju. Svirtis nueinančios velniop? na kodėl, VAG svirtys iš gamyklos stabiliai laiko 200 000+ km, traukės irgi nelabai jau byrančios, nieks gi neprašo pirkti neorignalo, gal visgi mitas kad ne VAG dalis iš gero gamintojo kokybė gali prilygti ar pranokti originalą ne visada teisingas? net lyginant pagal oficialias dilerio kainas V8 viena pusė - svirtis 1,3k lt, stabilizatoriau lėkštės 140lt, traukės antgalis 140 - VISKAS daugiau ten nėra ką keisti, betkokiam kitam dabartiniam modeliui pakeisti vienos pusės visas dažnai sueinančias pakabos dalis ir suma visada perkopia 2-3k lt vien dėl didelio dalių kiekio
Dėl replikos sąvokos:
Viskas kaip ir gerai tik dar negirdėjau kad tas terminas butų taikomas mechanizmams techniniams mazgams o ne dizainui ir menui, labiau kalbėjau apie tas sritis, kur figuruoja brand'o įvaizdis.
O pats Man tą variklį visdar gamina? ar peleidęs naują modelį ir seno eskizus pardavęs?