vilkeliu tu ant sniego tikrai pasisuksi, stabdziams suvienodinus ratu sukimosi greiti ir toliau spaudziant gaza tu juos tolygiai prasukinesi, jeigu koks vienas kitas ratas issisoks su per dideliu sukimosi greiciu, jis bus prigesintas ir kiti ji pasivys. taigi taip pat imanoma situacija, kad prasisuktu visi keturi ratai (t.y. visi vienodai netektu sukibimo), na o pasukes vaira galesi megautis "vilkeliu". Taciau vel gi teko girdeti (apie naujesnes q kartas (eina jos po perkunais) ismanau daugiau teoriskai nei praktiskai), kad susukus vaira ir praslydus bent vienam ratui (velgi tas kaskiek, matyt yra suvestos i kompa protingu dedziu tolerancijos ribos) yra ribojamas variklio galingumas ir jis buna iki tol kol neatitiesini vairo. Teko kaska panasaus patirti su viena A8. Tai yra padaryta turbut del to, kad sumasinti uzsimusimo galimybe, kai koks
netycia paspaudzia per daug pedaliu apsisukinedamas.
Dėl to variklio galios ribojimo. Manau, kad ten kur yra stabilumo kontrolė, ten ir riboja galią. Juk ESC ne tas pats kas EDL. Kažkada žaidžiau su aštunke kur yra EDL, bet nėra ESC. Nustebau, kad visi 4 ratai susivienodina, bet praslysta. Èia taip vos neatsitiko incidentas man su ja, kai galvojau, kad jei yra EDL, tai bus ir ESC. Oi, kaip klydau, tą supratau kai posūkyje užsinešiau ne juokais [pilna istorija A8 sikiltyje] :s
Tai šiaip šis variantas nėr blogas. EDL Gerai atleika savo darbą, aišku tai nėra kokia I ar II karta, kur viskas dar smagiau. Tačiau privalumas tas, kad iki 98 m. jos ėjo be ESC, kuris neribojo variklio galios. Tai vos su 97 m. modeliu nepribridau. Bet dar kart kartoju: EDL nėra taip blogai, kaip ESC [vairavimo malonumo požiūriu].
Teko minimaliai vėžintis su 2002 m. automatine A6 2.5TDi 132kW su 4 kartos quattro + ESC. Variklis pakankamai galingas praslydimui, bet net ant žvyriuko, ratai neprasisusko nė trupučio. Stovi vietoj, įsijungi D, nuspaudi dugną, ir dačikai patys nusprendžia, kiek varikliui maksimaliai vystyti galios, kad nepraslytų. Iš vienos pusės, tai buvo įdomu. Nors ir nemegėjas drožt, bet šis variklio galio ribojimas man nepatiko. Beje, šios mašinos savininkas minėjo viena trūkumą - lenkiant nelygiame kelyje kai slidu, sunku grįžt į savo juostą, nes ESC tą grįžimą vertina kaip potencialų slydimą ir stabdydama atitinkamus ratus priešinasi vairo sukimui.
žinok domai tu esi teisus. visiškai. Èia matai gaunasi taip, kad yra kelios ir net keliolika teisybiu. pas kiekviena žmogu yra sava teisybe. tikrai nesiruošiu ginčytis kieno teisybe teisingesne (taip pasaulyje ir karai atsiranda), taciau smagiai padiskutuoti tikrai galime.
Del regreso - tai yra regresas tik mano akimis, kadangi as masinas lauzau, esu chuliganas (cia viskas perkeltine prasme), labai domiuosi ju galimybiu ribomis ir reikalauju paklusimo šimtas proc. Kai man pakliuna masina su elektronika - ji jau man nebeleidzia daryti tai ko as noriu - noriu skersas isimti posuki - o ji man variklio galia pradeda riboti ir t.t. pasitikiu dazniausiai tik mechanika, nes ji visada elgiasi vienodai ir nuspejamai.
Na aš suprantu Tave dabar. Tiesiog man tas 'regresas' užkliuvo, lyg per daug kategoriškas pasakymas.
Išvada: saugokime senus Audi modelius

Ką mano vaikai vairuos? :/ Negi jie jau norės važiuodami laikyti vairą su vienu pirštu, ir nusistatę autopilote konkretų greitį ir atplaidavę kojas ir bb išvertę važinėt?