tikriausia dar nežiūrėjai kaip ten su šitais pin'ais ...

..... pavyko atkasti kur salone pareina žalias ir pilkai/baltas laidukai iš kolonėlės N119-to vožtuvo
dėkui Kamuto už paskolintą tokiom paieškom skirtą prietaisą. jei tik kas anksčiau būtų pasakęs kur yra T14 fyškė šitame aftamabilyje senai būt viskas aiškuma patapę - ties ja ir baigiasi tie du laidukai
i servo smegeninę J236 niekas nenueina, 1-as ir 2-as pin'ai tušti.
Na jeigu pasirodys, kad atvesti fyškę ir priversti ta kolonelę veikti kaip pridera yra netaip sudetinga, tai gal susigundysiu ir aš, nes jei projektas susideda vien iš geležies ir kito hardware keitimo, tai su malonumu, bet kai reik susidurti su elektronika ir kitu software - aš pasuoju

pas mane fyškė yra, tai manau 99,9% bus ir smegenys Servotronic'o po bardačioku
P.S. nuo kažkurio tais '92 metų momento visa elektrinė dalis šitam reikalui buvo dedama nepriklausomai nuo to kokia pati vairo kolonėlė, o iki
'92 tai kažkaip keistai - pas vienas buvo laidynas, pas kitas ne ....
Pas save ant kairio lonžerono irgi radau juodą dviejų kontaktų fyškę, užtvirtintą, mačiau ją ir anksčiau bet specialiai nebuvau atminty užfiksavęs, tai taip išeina čia galimai servotronic kolonelei skirta? nes pagal ilgį siekia kaip tik tą vietą, kur turi jungtis, bet kito laidyno galo po bardačioku nera, nors neseniai daug ten buvau praardęs, bet nieko nepastebėjau, po paskutinio pasivažinejimo per apsnigtą miesta, matomai kažkur perkaito ar kolonele ar kas, vairas su jaučiamu girgždejimu ir pasipriešinimu sukiojosi, kitą dieną kai atveso, viskas ok, kilo mintis gal irgi tokio navaroto reiktų, jei kolonele pareitų, pvz ateinančio slalomo metu 
Žiuriu attachmentai visi išgaravo, turi kokias elektros schemas šio reikalo?
taigi, visa tiesa apie servotronic fiskes:
mano sidabrinej (4.2 1994m.) yra fiske ant lonzerono su ilgu laiduku (zalias+pilkai baltas - kaip ir turi buti pagal schema). Fiske niekur nepajungta, nes fauke be servotronico.
juodoje (4.2 1993m.) taip pat yra toks laidukas, kuris nueina kazkur uz vairo koloneles ir yra pajungtas, nes juoduke su servotronicu. kadangi salta, tai salono neardziau ir neziurejau, kur ten po panele ta zalia dezute stovi.
vat taip va.
Na ką, viskas ko reikia jau yra, bandysim daryti upgreidą
tiesa čia iš 93 metų S4, taigi laidynas šiek tiek kitoks laidukų neperdaugiausia, 2 iš koloneles keliauja tiesia į valdymo bloką, iš valdymo bloko trys kėliauja kažkur kitur, vienas iš jų rudas, taigi neabėjotinai į kėbula, beliko žiureti schemas, kur pajungti likusius du, aišku laabai reiktų pažiureti pas Joną4x4 kaip eina originalus V8 laidynas

Uploaded with ImageShack.us
Taigi konspektuojant šį reikalą:
Visi laidai, kuriuos tuime mašinoje tai laidas greičio signalui ir skydelio juodos fyškės 24'o pino einantis į magą.
Laidai iš fyškės nuo vairo koloneles N119 vožtuvo, pasibaigiantys ties stačiakampe fyške prie vairuotojo kojų iš dešinės NR5
Visus kitus laidus reiks dadėti taigi iki servotronic smegenų vedam:
1: minusas nuo kėbulo,
2: pliusas iš spynelės, kuris atsiranda su degimu,
3: greičio laidas eina nuo skydelio iki mago, taigi padarom atsišakojimą kažkur arčiau bloko
4 ir 5: atvedam 2 laidus iš minėtos fyškės 5 numeriu.
Nieko nepraleidau?