Biesas, gal galetum paaiskinti smulkiau apie ta pertekline backa, kur ji jungesi ir ka ji gero duoda.Pas mane irgi stovi spyzius ,uzdara sistema,cirkulecinis siurblys ir 100litru boileris karstam vandeniui,kurenu malkom ir anglim 
Na jeigu taip kureni, tada tau turi buti pazystams jausmas kai namie sokineja temperatura 18 -25 laipsniu diapazone

(zinoma nuo namo sandarumo priklauso.....) ir pastoviai i ta peciu faituot turi kai velnias. na jeigu angli naudoji, tai reciau peckuriaut reikia, bet su malkom, tai kas 2 val turi dirbti.... kad viska ta eliminuoti naudojama akumuliacine talpa i kuria kaupiamas silumos perteklius, kai kureni peciu. tuo tarpu sistemoje (radijatoriuose nusistatai tau reikiama temperatura pamaisymo ventylio pagalba. galima reguliuoti rankiniu budu arba pastatyt automatika). taigi padarai 3 nuosirdzius uzmetimus malku, akumuliacine talpa pasyla 80 - 115 laipsniu (nuo uzmetimo nuosirdumo priklauso

) ir eini miegoti........ kai pecius uzgesta silumos perteklius is talpos pradedamas grazinti i sistema, kol ir backa atausta. Pas mane namas kiaurutukas (kol kas zinoma) katilineje nera nei vieno izoliuoto vamzdzio (irgi kol kas

) tai backoje sukauptos silumos man ramiausiai uztenka visai nakciai. ryte vel pakuriu viena uzmetima pries darba, p odarbo vel 3 kartai ir miegucio. va toks ciklas. su normaliom silumos izoliacijom kurima galima pamirsti parai. karsta vandeni prausimuisi taip pat nuo peciaus ruosiuosi. zodziu viska valdo automatika, tau belieka tik retkarciais kaip reikiant prakurti peciu. Tokia sistema ir pasirinkau, kadangi nenoriu tureti reikalavimu kurui, nes spizini peciu galiu, kad ir lavonais kurent

plius visada dar yra galimybe (peciuje yra technologine anga) pasistatyti granuliu degikli (galima deginti medzio granules ~550 lt/t (brangu plet

) anglies granules/dulkes (~160lt/t - zjbs

nes degini praktiskai anglies dulkes, kurios jau kaip siuksles parduodamos ir paklausos neturi, tad ir kaina nebloga) na ir grudus (~50-300 lt /t kaip pavyks nupirkti, maciau savo akimis kaip veikia irgi zjbs. Dar maciau kaip kurena ....... siemkom (saulegrazom) cielom

!!! na gauna zmogelis is kaskur tai jam apsimoka.)