Per vakar ir šiandien užbaigtas modas. Gerinau garso izoliaciją priekinėms durims ir kapotui prieš ~2 sav. Liko medžiagų, tad patiunintos ir galines durys bei galinis dangtis.
Keletą darbų nuotraukų padariau, tai gal bus įdomu pažiūrėt.
Medžiagos kurių reikėjo:
Vibracija slopinanti (bitumas su folija - Stp anticor G), garsą izoliuojanti (poreta guma (closed cell foam) su folija - K-flex st duct) ir garsą sugerianti (akustinė porėta guma - Stp biplast 10L) izoliacijos.
Nefrasas + skudurėlis paviršių nuriebalinimui.
Kryžminio atsuktuvo ir, jeigu nemaisau, T25 dydžio žvaigždutės antgalio išsiardymui.
Galiausiai žirklės, peiliukas
Ir aišku nemaišo elsawin instrukcija, kur paslėpti tvirtinimai ir kaip nuiminėti apdailas.
Nauji apdailos plastmasiniai tvirtinimai, nes nė vienos apdailos nenuėmiau, bet vieno fiksatoriaus nesulaužęs (aš pirkau iš Seat, nes buvo pakeliui ir B7=Exeo, tai vienas fiksatorius kainavo 1,7 Lt).
Durims pakankamai viskas paprasta. Reikia klijuoti vibro izoliacija išorinę durų skardą ir vidinę konstrukciją. Kadangi pas mane yra gamyklinis skydas, tarp durelių metalinės dalies ir apdailos. Jis puikiai veikia kaip garsą izoliuojanti medžiaga, tad papildomai klijuot nėra prasmės. Ir vidinė apdailos dalis išklijuojama garsą sugeriančia medžiaga (būna banguota garso studijose ant sienų). Mano atveju ji tik 1cm.
Vsio gana, laikas nuotraukoms.