Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: B5 Variklio skyrius  (Skaityta 144092 kartus)

Neprisijungęs Dolcas

• Įrašai: 42
    • Žiūrėti profilį
Ats: B5 Variklio skyrius
« Topic Start: 2012 Rugpjūčio 18, 13:46:47 »
sveikas, gal gali placiau apie ta itempeja man irgi manau gali tekti jo ieskot, tu kalbi apie veleneliu grandimes itempeja ? kiek jis naujas kainuoja, kokie tau garsai ar kas sklido kad keitei, nes pas mane toks kaip dyzelis karkia ant mazu apsuku padidinus iki kokiu 2k rpm garsas dingsta, jis ten hidraulinis ?

Oi, aš pats labai jau nenusimanau apie automobilius, bet kažką pasakyt pamėginsiu.. :D Tas įtempėjas grynai iš abiejų pusių įtempia grandinę. Per jį eina tepalas. Mat man sunku buvo rasti tinkamą, nes mano įtempėjas su fiškute buvo, o kiek ieškojau pas 95% jos nebuvo, tiksliau tik vieną tinkamą ir teradau. Žodžiu naujas kiniškas berods 480lt., siųst iš vokietijos apie 2 tūkst. O aš dar originalų radau už tikrai juokingą kainą. Kokie man simptomai buvo: kai užkuriu šaltą variklį jokių garsų nebūdavo, bet tik sušilus ant laisvų apsukų nesveikai garsiai tarškėdavo, grynai kaip dyzelis. Pakėlus apsukas virš 1,5 iš karto nustoja tarškėt. Šiaip kiek šiauliuose variklininkas sakė, po manęs dar atvarė dvi audines su tokiom bėdom, tad gal galima teigti, kad tai ir liga tokių variklių, net nežinau. O šiaip dar yra vienas pigesnis sprendimas. Jei ant aukštesnių apsukų ar šalto variklio netarška, tai reiškia kažkur ar tepalas nepraėjo, ar su kokiu spaudimu bėdos, net nenutuokiu, bet galima įpilt gerus tepalus. Kai pakeičiau naują įtempėją man lyg ir norėjo tyliai tyliai tarškėt, tai nusprendžiau supilt gerus tepalus. Dabar supyliau FUCHS 5W50 ir jokių problemų nebėra. Gal net ir su senu įtempėju būtų buvę viskas gerai. Jei ir tau panaši problema, tai sprendimų yra.