Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?




Autorius Tema: Domo Audi 200 20v / zylas  (Skaityta 518282 kartus)

Neprisijungęs Domas

  • 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18258
    • Žiūrėti profilį
  • Miestas: Vilnius
Re: Domo Audi 200 20v / zylas
« Atsakymas #3475: 2019 Gruodžio 02, 09:36:40 »
A Freire prašymu pafotkinau, pasistengiau. aišku, kas antra kliša foto, bet bent pabandžiau. Sunku man
Trumpai tariant, neaišku kas čia buvo. Variklis pilnas struškių, balansyro žvaigždė lūžus ir netgi jos varžtas atsileidęs. Pompa, balansyras, atrodo klyno negavę.
Pamačius drožlyną buvome įsitikinę kad prasuko indėklą. Visus švaistiklinius išsilupau, apžiūrėjom su vyrais. Nuomonės įvairios, vieniems tas motoras negyvas, kitiems - nieko blogo. Švaistikliniai dirbę, bet pagal mane važiuos jis dar toli.

Aš vis tik sakau, kad pavargo žvaigždė ir tiek. Kolegos sako, kad taip neturi būti, ir bus pavargęs pats balansyras ir dėl jo lūžo. O patikrinti jų realiai neįmanoma, yra kas tipo tikrina, bet... Klausimas iš kur tiek ryžiko filtre ir karteryje, jei indėklai apygyviai? Turbinos? Vis tik panašu, kad slėgis kažkur pabėgo anksčiau, nei trūko grandinė, nes be slėgio negalėjo ryžo atsirasti filtre.

https://drive.google.com/drive/folders/1iSmipwMKlY-wU89XU-XTv2rv2pFb7mhe?usp=sharing

Indėklus turiu zyle, juos gal normaliai ant stalo pafotografuosiu. O gal ir gausis kaip visada.

Pirminis planas keist balansyro modulį su pompa (naudotu), karočia, rinkti viską iš šiukšlių, ant tų pačių indėklų, ir plauti variklį comline tepalu ir filtron filtru, tada lupti karterį vėl, jei nekala ir viskas ok, praplauti dar kartą pikapą ir karterį, tada vėl su comline ir filtron pavažiuoti 1000km ir keisti į normalius ir eksploatuoti.