Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kauno pokalbių tema  (Skaityta 2042158 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Re: Kauno pokalbių tema
« Atsakymas #7000: 2010 Rugsėjo 20, 15:15:38 »
Tie tarpai, tai dėti "naujai" prieš ~6-8 metus, kiti nuo gimimo, kaip ir ta alkūnė (z)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7001: 2010 Rugsėjo 20, 16:27:35 »
Kadangi atsibodo buti peckuriu, malku skaldytuvu, angliu ir pelenu kasiku po darbo - paleistas dujinis sildymas suskystintomis dujomis. Tad tokia ir paskirtis ju, namo sildymui.

Idomu ar tikrai pasiteisins. Pries kelis metus domejausi tokiu sildymo variantu, tai atkalbejo. Pagrindines priezastis nurode, kad balionai turi stoveti lauke, katilineje negalima statyti tokio kiekio balionu, dujos is balionu pilnai neisbega lieka visada apie trecdali, kadangi pilno ir panaudoto baliono duju spaudimas skiriasi, degimo metu negalima sureguliuoti peciuje duju-oro santykio. Dabar kiti laikai, gal sakau ir technologijos pagerejo.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7002: 2010 Rugsėjo 20, 16:47:15 »
Na aš ir domėjausi, nemaniau kad taip įmanoma ir kad dirbs tad teko nuodugniau gilintis, plius maniau kad balionus teks keisti kaip kojnes :D
Bet dabar kiek ziuriu naujesnius (naudotus) modelius, jie jau is karto yra pritaikyti dirbti vienom ar kitomis dujomis. Vieni turi zikliorius atskirus jau pakuotej, antriems reikia nusipirkti, kiti ant tiek protingi, kad susireguliuoja patys ir nieko keisti ar pritaikyti nereikia.

Kaip as suprantu - duju slegi sureguliuoja reduktorius, o mano atveju pajungti du balionai, nes kai papraso max kiekio duju (24KW katilas), vienas balionas neisgarins reikiamo kiekio, nespes nes per mazas duju pavirsius balione, todel pajungti du. Stovi jie pas mane is kart prie katilo, i lauka nenesiau, nematau poreikio.
Kas liecia is zmoniu atsiliepimu, vidutinio silumos sandarumo namas (~150-200kv) esant jau rimtai ziemai (ne max) reikalauja ~1 baliono savaitei.

Nei malku skaldyt, nei angliu kasti, nei sandeliuoti... Plius vandens pasildymas jau ne elektra, kas tikrai buvo prabangu (z) Speju kad dabar ir karstas vanduo ir sildymas kainuos tiek pat, kiek kainuodavo tik el.boileris (v)

Vakar startavo, viskas veikia (kaip bus toliau matysime), dziugina kol kas , o radiatorius labai karstus padare per ~20min kad rankos nulaikyti neeina :D
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Rugsėjo 20, 16:55:45 sukūrė Bajoras »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7003: 2010 Rugsėjo 20, 17:49:55 »
,,Kas liecia is zmoniu atsiliepimu, vidutinio silumos sandarumo namas (~150-200kv) esant jau rimtai ziemai (ne max) reikalauja ~1 baliono savaitei.''

Jeigu bus tik tokios sanaudos, tai labai apsimoka. Po ziemos reikes atnaujinti tema, kaip gausis tikroveje, kokie privalumai ir trukumai islys.

Neprisijungęs bosko

• Įrašai: 617
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7004: 2010 Rugsėjo 20, 18:07:50 »
Tai koki agregatą  pasistatei? 
o del duju sanaudu galiu patvirtinti ~1 per savaite  ;)

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7005: 2010 Rugsėjo 20, 18:26:35 »
Kadangi atsibodo buti peckuriu, malku skaldytuvu, angliu ir pelenu kasiku po darbo - paleistas dujinis sildymas suskystintomis dujomis. Tad tokia ir paskirtis ju, namo sildymui.

Idomu ar tikrai pasiteisins. Pries kelis metus domejausi tokiu sildymo variantu, tai atkalbejo. Pagrindines priezastis nurode, kad balionai turi stoveti lauke, katilineje negalima statyti tokio kiekio balionu, dujos is balionu pilnai neisbega lieka visada apie trecdali, kadangi pilno ir panaudoto baliono duju spaudimas skiriasi, degimo metu negalima sureguliuoti peciuje duju-oro santykio. Dabar kiti laikai, gal sakau ir technologijos pagerejo.

Vienodą dujų slėgi palaiko reduktorius, baliona galima netik pakeist o ir pripildyt degalinėje,tada dzin kiek lieka, dar minusas laikyti juos lauke žiema, tai išsprendžia apšiltinimas šildomu kabeliu. Viskas ten puikiai veikia, kolega jau kelintus metus namuka šildosi, max 4-5 balionai per šalčius mėnesiui :)

Neprisijungęs Tomasinas

• Įrašai: 2330
    • Žiūrėti profilį
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Rugsėjo 20, 20:06:38 sukūrė Tomasinas »

Neprisijungęs L0MK3

• Įrašai: 2023
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7007: 2010 Rugsėjo 20, 20:47:22 »
na ka, dziugios naujienos horizonte :) zadejo pabaigt mano v8 treciadieniui-ketvirtadieniui, jeigu viskas vyks sklandziai - trumpam uzsuksiu i penktadienio mm (h)

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Įrašai: 7657
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7008: 2010 Rugsėjo 20, 21:00:26 »
kai paskaitau, kas darosi Lietuvos keliuose, tai kraupu darosi  ff

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/nelaime-skuode-zuvo-abiturientas-59-116492

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/kaune-is-avarijos-vietos-pabego-zmogu-mirtinai-traumaves-vilkiko-vairuotojas-59-116472

ziauru,bet vieni patis kalti,o senuko gaila,vairuotojas py#eras kad paspruko,o kad kitas bande vytis,tai ko to vilkiko nepavyt ar ten cipuotas jis iki milijono kw ?

Neprisijungęs Tomasinas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7010: 2010 Rugsėjo 20, 21:49:41 »
neblogai coupe`as eina  (aa)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18299
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Efkito

• Įrašai: 2346
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7012: 2010 Rugsėjo 21, 00:16:18 »
 :D :D bet, per jutuba kazkaip netaip ispudingai atrodo....

Neprisijungęs Efkito

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7013: 2010 Rugsėjo 21, 00:30:36 »
http://www.youtube.com/watch?v=ewll3A_alUI

o va cia onboard'as is pirmojo civiko avarijos metu.... ir vistik pagal xtra.lt foruma sportininkui stuburas tikrai luzes  :/ , bet gerai, kad nors nervas nepazeistas....

turetu dar pasirodyt ir is nukentejusio automobilio onboard'as... bet pagal mano nuomone tai panasu, kad tiesiog isstume ji is trasos pirmasis civikas (is kurio filmuota)  :V ?!?

Neprisijungęs Tomasinas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7014: 2010 Rugsėjo 21, 09:01:13 »
bent kiek as maciau is sito video, tai cia tiesiog lenktyninis incidentas... pats lindo ir nesuvalde auto.. tai jei uz kiekviena avarija butu kalti kiti sportininkai, tai nebutu kam vaziuoti.... aisku, nepasiseke antram cvekui, bet jau kai sedi uz vairo, tokio lygio lenktynese, tai jau turi zinoti, kas taves laukia ir pan.. kazkur esu skaites, kad nemuno ziedas yra viena pavojingiausiu trasa, labai nesaugi sportininku atzvilgiu...

cia mano tik asmenine nuomone..tad as nieko nekaltinu ir neteisinu, tiesiog komentuoju, kaip as suprantu sita ivyki...

Neprisijungęs Norvegas

• Įrašai: 2825
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7015: 2010 Rugsėjo 21, 09:18:25 »
As ir manau, kad cia lentyninis isncidentas, ir mano nuomone tas naujas cvekas pats kaltas, nes jau lindo labai optimistiskai.Tarp masinu nebuvo jokio kontakto, bent jau man taip atrodo. Kai pasirodys is nukentejusio cveko filmukas, gal bus aiskiau.

Neprisijungęs Efkito

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7016: 2010 Rugsėjo 21, 09:33:20 »
taip, turetu but aiskiau is nukentejusio auto, bet atkreipkit demesi kokia trajaktorija isima pirmaji posuki ir kur poto ivyksta incidentas. Pagal taisykles tai gal jis ir nekaltas,  bet yra dar ir zmoniskumas. Pagal mane tai jis tikrai ji negraziai "uzdare", tuo labiau kai 1-mas cvekas galejo palikt jam vietos, juk jam taip ar taip reikejo lyst posukyje i vidine dali trasos ir jam tas naujasnis cevekas kazin ar isoreje butu jam kazkuo pakenkes. Isore jis manau pirmo cveko tikrai butu neaplenkes tuo labiau dar kai mates kad auto galingumai labai labai panasus. Cia tik mano nuomone :) o kontaktas tikrai buvo, nes juk like zymes ant pirmojo civiko sono ir isvideo matos ,kad pirma civika neblogai sumeto, ne siaip jis ten su tuo vairu pasukineja vienu momentu.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Rugsėjo 21, 09:35:54 sukūrė Efkito »

Neprisijungęs Ginciukas

• Įrašai: 1357
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7017: 2010 Rugsėjo 21, 09:38:01 »
Ir man atrodo kad lenktyninis epizodas. Gal liete truputi bet lb jau paprastai mane pralys. Gaila zmogaus

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7018: 2010 Rugsėjo 21, 10:01:47 »
Kontakto gal ir nebuvo, taciau provokacija is vairuotojo akivaizdi manau. Vistik cia lenktynes, ne karo laukas. Idomu is nukentejusio video medziaga.

Tai koki agregatą  pasistatei? 
Kondensacini Protherm firmos 24kw su vandes sildymu pavyko gerai gauti :H

Po ziemos reikes atnaujinti tema, kaip gausis tikroveje, kokie privalumai ir trukumai islys.
Primink ir pakalbesim, juolab yra ir kitu privalumu kas "ant" imones pilasi dujas :D

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7019: 2010 Rugsėjo 21, 11:36:23 »
Po ziemos reikes atnaujinti tema, kaip gausis tikroveje, kokie privalumai ir trukumai islys.
Primink ir pakalbesim, juolab yra ir kitu privalumu kas "ant" imones pilasi dujas :D
[/quote]

Jeigu pasiteisins, apsimoka pirkti didesne talpykla, gamina Minkovskiu g. ir tartis su vairuotojais kurie vezioja dujas. Kai as domejausi tuo sildymu, tai buvau rades kurie vezdavo is Kaliningrado dujas, tai kiekviena reisa apie 3 kubus parduodavo tiesiai kolonelei uz puse kainos. Su tokiu susitarei ir vienas uzpildymas porai metu silumos.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7020: 2010 Rugsėjo 21, 11:44:31 »
Jo, šiek tiek investicijos i aruodą, bet naudos ilgam gauni, plius nereikia nei prisirišti prie gamtiniu duju ir jei nera - zaisti su projektais ir t.t.
Pas mane salia tvoros duju ivadas, bet i kiema nevedziau, paprasciau ir pigiau tureti tiesiog kelis balionus :D

Neprisijungęs Tonis

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 509
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7021: 2010 Rugsėjo 21, 11:47:49 »
Jei gamtines dujos prie tvoros, tai manau geriau jau gamtines dujas isivesti sildymui, nei zaisti su suskystintomis. Suskystintos dujos brangesnes. Na po kiek metu vistiek gamtines dujas isivesi - manau. O talpos ikasimas suskystintoms dujoms turbut kainuos tiek pat kiek gamtines isivesti.

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7022: 2010 Rugsėjo 21, 11:49:37 »
Toni, pasidomėk nors šiek tiek prieš rašydamas ;)

Neprisijungęs Tonis

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 509
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7023: 2010 Rugsėjo 21, 11:52:13 »
Tom4s - ka zinau, ta sakau. Gal ir klystu. Kiek kainuoja suskystintos dujos? Jos kokios kitokios eina nei is koloneles? Kazka viena ausim girdejau, kad yra kazkokios kitokios ir maziau kainuoja

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7024: 2010 Rugsėjo 21, 11:57:37 »
Toni, čia gal Bajoras geriau pakonsultuoti galėtų. Kol mano butas šildomas gamtinėmis ir nėra poreikio/galimybių šildytis kitu, pigesniu būdu, tol tik paviršutinės mano žinios, bet apie suskystintas dujas jau girdėjau atsiliepimų.