Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Sanmarko4 OOOO B5 142kW Avant (vel ne RWD)  (Skaityta 115602 kartus)

Neprisijungęs Sanmarko4

• Klubo garbės narys
  • *
  • Įrašai: 1611
    • Žiūrėti profilį
torsenas.. blokavimą... nu nepatinka man tas terminas :) Sakykim važiuojant posūkiu sukas du ratai, vienas iš jų (vidinis) turi 400kN pasipriešnimą, kitas (išorinis) 600kN
Abu ratai suksis nevienodais greičiais, tačiau tas su daugiau pasipriešinimo gaus 60prc sukimo momento, kitas 40prc. Nors suksis skirtingu greičiu. Ar tikrai tai blokavimas? Aš tai vadinu paskirstymu. tokiu atvėju, b5 gali paskistyti iki 66,6prc (2/3) jėgos vienai ašiai

dėl lsd: suprantu, bet reikalas tame kad jei jis blokuoja 50prc, tai posūkio metu jame bus pasipriešinimas, ir išorinis ratas kažkiek pasipriešinimą turės iš reduktoriaus, na jis bus stabdomas, o vidinis sukamas greičiau nei pats ratas norėtų. Suprantu kad nebus pertempimo kad prasisusktų/buksuotų ratas normaliai važiuojant, bet tokio tipo lsd važiuojant normaliai gaunasi trūkumas?? Toliau kitas klausimas, kaip LSD blokuoja procentais? Logiškiau būtų niutonais, kurių reikia privest ratus suktis skirtingu greičiu, bet kaip ta procentinė reikšmė skaičiuojama?
Taip, tavo teisybe, toks torsenas kaip pas b5 gali perduoti iki 66% jegos vienai arba kitai asiai. Tai yra taip pat koreguojama, kaip ir LSD atveju. Pvz B5 torsenas nesunkiai is 2:1 pasidaro i 4:1. Jegos perdavimas priklausomai nuo charakteristiku tiek torseno tiek LSD bus vienodas, tik LSD niekada neprades veikti kaip visiskai atviras difas, tai vienintelis skirtumas tarp ju praktikoje.
Toliau jau nebezinau ka ir pasakyti, nes cia jau pereisim mes tuoj i aukstas teorines materijas ir cosinus fi, o juk visa diskusija, kuria pradejai klausimu - kokia itaka tai turi praktikoje? Tai tikiuosi i klausima kuo tai skiriasi praktikoje pavyko man atsakyti :)
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Balandžio 27, 23:35:56 sukūrė Sanmarko4 »