Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: LED lemputės namams  (Skaityta 9676 kartus)

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6071
    • Žiūrėti profilį
Re: LED lemputės namams
« Atsakymas #25: 2013 Vasario 05, 11:26:05 »
Moki maziau, bet ar investicijos neieina i kaina? Juk ne uz dyka jas duoda.Graziau, moderniau-taip, bet kai sako, kad pasijaute didelis pliusas, stai ir idomu , kas matematiskai ta pliusa pagrystu?  :think: O jeigu dar pasigilinti i paciu ledu darba, tai, kad po 5000val. darbo jie praranda 30% savo skleidziamo sviesos srauto, ko kaitrines lemputes neturi, is viso gaunasi abejotinas dalykas apie sutaupyma.
Matematiškai skaičiuojant, 60W lemputė, degdama visą parą, per metus išdegina elektros už ~270lt, LED - ~40lt.

Namuose, mano nuomone, led lemputės tinka ne visur, bet jos itin tinka ten, kur pvz nereikia max šviesos, arba yra dažnai junginėjamos, pvz koridoriuj, tūlike, praėjimuose ir t.t. Vonioje ir virtuvėje irgi tiktų, bet reikia labai pataikyti su šviesos spalva, nes bus kaip Bajoras sakė - mėsa žalia, o veidas ne gelsvas, o melsvas. Savo daugiabutyje LED susukau pirmo aukšto liftų aikštelėj, į prožektorių prie įėjimo lauke. Senam lifte nepakeičiau dėl nepataikyto voltažo. Naujam lifte jau buvo LED iš gamyklos :)

Namų atveju, ypač jei yra tik vienas šviestuvas kambario centre, aš siūlau liuminescencines, ne LED.

Mano buto atveju, LED šviestuvai buvo įrengiami ne tam tikruose kambario taškuose, o įrengtos šviečiančios LED juostos per visą koridorių ir kambario lubas. Šviesos normaliam buvimui patalpoje pakanka per akis, tiems atvejams, kai reikia daug šviesos, yra įrengti papildomi šviestuvai su liuminescencinėm lempom.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 05, 11:32:01 sukūrė mega »