nu uzsisauke tai taip nekukliai 100lt uz tai. cia tie Domeikawoj kur kazkas gyre. to Exis kuro norma uzzilus motorui iki darbines turi buti apie 4,5mg/H. o kampas degimo pas mane matyt is akies buwo nustatytas tai del to ryte baisiai kalatodawosi motoras uzkurus, db ir trauka pagerejo, nu aisku rytoj bus matyt kaip ten ji kursis, bet kad geriau traukia db tai faktas.
vat kaip, net nepagalvojau kad del degimo kampo gali kalatotis esant salta..reiks patikrint ir man ta degimo kampa. Nors dabar ieskau priezasties kodel ji pas mane tarp 1,8 ir 2K trukcioja... gal kuro norma bloga ?!? nors staciau tokia pacia kokia ir buvo pries ardant siurbli, nors ka gali zinoti, trukciojimas tai buvo nuo masinos pirkimo, gal jau ten ta kuro norma blogai buvo pastate ir todel trukcioja? kokiu gal minciu 
Kiek skaičiau, apie šią problemą tema taip ir nebuvo užbaigta galutinai.
Ar stovinčiam, įšilusiam automobiliui galima apsukas padaryti 1.5-1.8 k ? Jeigu ne, tai rimtas meistras sakė, kad
100 proc. gazo potensas (Jei TDI variklis), ir reikia pamiršti tuos "siurblio el. dalies" remontus. Pažįstamui buvo važiuoja ir laiko pastoviai įmynęs gazą ties 1800k - tai purtosi, paspaudžia daugiau arba atleidžia- viskas ok.
Per laiką pradyla, apsineša kontaktai ir rezistyvinis sluoksnis to potenciometro, todėl ECU "nesupranta" iš jo išeinančio signalo.
Pas mane irgi ta pati bėda. Keičiau el.siurblio galvą - nepadėjo, ir nė kiek nepasikeitė trūkčiojimo pobūdis (nes trūkčioja būtent kai toje vietoje laikai gazą - ne aukščiau, ne žemiau.), kai gazo potenco rezistyvinis sluoksnis išdilęs/apsinešęs yra - jokios siurblio galvos nuo to nemačyja.
Daviklį greičio atjungus - taip sušvelnėja trūkčiojimas - bet nedingsta! Bet ir trauka ženkliai sumažėja. Daviklio atjungimas ne panacėja - vistiek neina užkelti stovinčiai mašinai apsukų 1.5 - .1.8 k, kad stabiliai laikytųsi - arba prašoka virš 2k, arba 1.2 k.