nu nenusnekekit tik per daug ka? man idomu ar lietuvoj uzsienieciam siuncia verstus visus teksus?
Danijoj jie mokescius skaiciuoja (perskaiciuoja) jei neklystu 2 kart i metus, kolkas pliuse is to sedziu
Egi del taves, tai kai tu sakei norejai susigrazint mokescius, tai tau beveik nieko negrazino, nes visa laika tik 8%mokejai o is ju beveik nieko negrazina, butum mokejes 38% + 8% butum nemazai atgaves, o tie 14k lt greiciausiai atostoginius kokius pervede, arba perskaiciavo vel mokescius (man va pries koki menesi perskaiciavo ir pervede 2k kronu)
cia labai daug nuo darbdaviu priklauso, jei jie nepranesa skatui ir padidina alga tada gali kilt problemu, jei darbdavys vska teisingai daro tada ir SKATas viska zino apie algu padidejimus ir t.t.

as tfu tfu tfu netureja ujokiu bedu su dabartiniu darbdaviu, pries tai buves vos be pinigu nepaliko bankrutavus barui ir tik todel kad neisisunte paskutiniu 2 men mano darbo valandu i viena is instituciju, bet past laiku spejau issiaiskint ir issiust.
kas dar liecia mokescius, tai jei i darba vaziuoji daugiau, nei 25km, tai gali susigrazint pinigu is SKATo, kazkaip imanoma susukti net, kad vazineji i LT ir jie sumoka uz tuos km

bet sita tik girdejau...
Beje Danijoj yra tokios istaigos, kurios teikia nemokama teisine pagalba, aisku jie tau neatstovaus teisme, bet pades atsakyt i visus teisiunius klausimus (pagrinde ten praktikantai ir studentai su patyrusiu teisininku prieziura dirba ar kazkas tokio)