O tai kokia beda dabar atlyginima duoti?
Tai čia pretekstas nemokėti didesnės algos

paprasčiausiai vyksta pinigų darymas su visokiais absurdiškais kursais. Yra gi "varme arbeider" kursai, tam kad galėtum su bulgarke "teisingai" dirbti, paskui yra "electric tools" kursai kur aiškina, kad daužant su pig'u užsidėtum akinius, sukant varžtą su suktuku, kad naudotum dvi rankas, kad pjaunat su bajonet saga piršto nekištum po geležte ir t.t. ir panašiai. Aš visą tą absurdą esu praėjęs...nes pagal įstatymus negali dirbti statomam name jei visų šitų "kursų" neturi. Aišku niekas jų niekada neprašo, bet jei tarkim su siaurapjūkliu nusipjautum pirštą tai liktum kaltas neturėdamas tų "kursų". Pvz - teko laikytis liftų teises. Tai dvi dienas po dvi valandas klausėm "safety rules" ir tada buvo egzaminas kuris atrodė taip - sulipom 4iese į didžiausią liftą, pasikėlėm į viršų ir nusileidom. Išlaikyta. Pofik, kad 90% tas teises turinčių net nemoka tų liftų valdyti, svarbu išklausė saugumo taisykles

Mano darbas su daug mano turimų "kursų" visiškai nesusijęs, bet kadangi tenka būti didelėse statybose ir darbdavys siunčia nemokamai tai daug ką turiu

tokios taisyklės

gerai, kad dar nėra šalmo užsidėjimo, atsuktuvo, plaktuko ar darbo aprangos nešiojimo kursų...bet nesistebėčiau jei tie debilai sugalvotų kažką panašaus