o tu rupus miltai, kad uzvire... jauciu pareiga pasiaiskinti. Taktika turiu galvoje ne vien tik automobilio techniniu parametru isnaudojima, taciau ir manevravima gatveje. juk ne vienas joje vaziuoji - kartu su tavim rieda ir kiti laineriai, tabletes, sunkvezimiai ir t.t. kartais juk nesudetinga savo taramaji "oponenta" ivaryti i "dezute" is kitu masinu arba tupika. va taip va galima ir paimti "ant taktikos". Kas del vairavimo mokyklos - nesu as ten kokstai profas, tiesiog nemazai masinu jau sulauziau gyvenime ir to pasekoje sukaupiau tam tikros patirties, kuria ir naudojuosi kasdieniniame vairavime. kas liecia del marsruto ir laiko - pats juk tam tikrom valandom tam tikrais keliais vaziuoju ir isimenu masinas kurios kartu vaziuoja arba kitais keliais. ir net atkreipiu demesi, kad va siandien tas golfas jau pasikeite galinius amortizatorius pagaliau, nes nesokineja ratas kaip krepsinio kamuolys, o tas va anas uzsidejo tiuningini dusliaus antgali. i veskes sutiktas kelyje atkreipiu ipatinga demesi. stebekit aplinka vaziuodami tuo paciu keliu ir tuo paciu laiku ir netrukus isitikinsite, kad iki 70 procentu ivykiu kartojasi: stai kaip ir kazdien is kiemo issuka zalias renukas ir uzkisa puse kelio, uz vairo akiniuotas dedule, o prie tos sankryzos irgi kaip ir kazdien bobulyte vedzios savo suniuka ir pries mane nesekmingai bandys pereiti kelia, jeigu i darba isvaziuosiu siek tiek veliau - didele tikimybe kad toje ir toje vietoje sutiksiu dviratininka, kuris irgi visada tokiu metu kazkur vaziuoja. ir patikekit manim, kai to zalio renuko pradedi nebematyti 2-3 savaite - supranti, kad renukas parduotas arba deduliukas anapilin iskeliavo

as vaziuodamas i darba ir is jo turiu labai aiskia strategija ir taktika. zinau is anksto kur kokioje eileje reikia vaziuoti, kad maksimalai greitai pasiekciaus savo tiksla ir tai pasiteisina 85 proc atveju. likusiose 15 atveju taktika koreguoju pagal situacija arba uzsiraunu ant nenumatytu situaciju - avarija, sugedusi masina, trulikas su nukritusia sleika ir t.t.. taip pat zinau tiksliai per kiek minuciu turiu nuvaziuoti ir gristi is darbo ir ta laika pastoviai stebiu ir analizuoju situacija kodel siandien uztrukau 1.5 min ilgiau nei visutiniskai ir atsimenu, kad ten ir ten per pereja perbego vaikelis, nors iprastai toje vietoje man netenka sustoti ir t.t.
sakote nesveikas? - tikrai nesigincysiu, man tai yra paprasciausiai idomus papildomas uzsiemimas vairuojant automobili, o vairuoti man labai patinka