Sveiki, pardavinėju automobili, atsirado pirkėjas, garbaus amžiaus žmonės kokių 75 metų. Susitikom apžiurėjom, pravežiau viskas patiko. Tiesa, net jau neužkūrus, neparodžius variklio skyriaus, salono jau man rankpinigus kišo. Automobilisi tvarkingas iš ties liepiau žiurėti visus servisus, sąskaitas, vežtis įgaliota centra patikrinti viskas, ok net daviau vin numeri pasiskambinti ir patikrinti. Esmė tame šiandien skambina ir sako tu mus apgavai.. Sakau kaip taip? Sako paskambinam į centra paskutini karta auto lankėsi 2009m. prie 150k ridos, aš parašęs buvau, kad prie 175k. ridos nes kaip pirkau sakė man prie tiek atliktas aptarnavimas pilnas. Na toliau aš sakau nieko neapgavau ir t.t sako gražink man rankpinigius (asmeniškai sakiau gražinsiu rankpinigus jei auto bus netvarkinga, važiuoklė ir visa kitas - bet ji idealaus stovio), sakau aš negražinsiu nes ne mano bėdos ir visame tame prasidėjo, gasdinimai teismas, paimsiu filmuota medžiaga kur buvo susitikta aprodyti, parašysiu pareiškima ir t.t. Taigi aš ir turiu sąžinės jausma, tai nežinau man gražinti ar ne juos? Nes sakoma rankpinigiai negražinami.
Bet kas ir idomiausia sako man skambins šeštadieni iš ryto ir norės tą mašina vistiek patikrinti įgaliotam centra, sumerks didelius pinigus už patikrinima ir aišku nepirks, o vietoi bandys mane reketuot, kad gražinčiau rankpinigius ir taip prasidės vėl cirkas...
Tai kaip elgtis visoje šioje situacijoje?